Първоначално публикувано от Lqnkata
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Някой слагал ли е диоди на плафона на 156?
Collapse
X
-
Е как точно ги забраваш тия неща, с отворена врата ли оставяш колата? Щото след около 5мин модула ги изключва ако е така, дори и този в багажника е така. Освен да го забравяш на принудителен режим, но дори и тогава би трябвало пак да се изключва от модула.
Можеш да пуснеш един + от тия дето са на предпазителите, мисля че резервните имаха + когато колата е на контакт.
Другото което мога да ти дам като идея, ако се сещаш имаш един кабел който е за касетофона и на него има + когато контактния ключ не е изваден (или поне повечето съвременни коли са така). Та този + го вързваш към принудителния режим на плафона и след изкарването на контактния ключ вече нямаш плафон. А на сутринта даваш контакт и плафона светва, казваш баси пак съм го забравил и доволно си палиш количката все едно нищо не е станало.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщениеКъсите мися че влизат в чека
Comment
-
Първоначално публикувано от fulcrum Покажи съобщениеКъсите и дългите светлини НЕ влизат в чека! Проверено.
Относно плафона ,аз съм с две плочки х36диода и е перфектна светлината вечерно време,отзад не влиза плочка и трябва диод на цокъл ...При мен дори да е на постоянен режим на светлина изгасва след 20-30 мин, нз точно колко ,но ми е изгасвало докато седя вътре на постоянно вкл. плафон !
Цитат:
Първоначално публикувано от Lqnkata
Аз съм с диоди на плафоните, включително и на сеника. Цокъла е идентичен на тези, които са ти оригинални, единствено е различно, че нямат жица, има по 3 или 6 диода. Направи ми впечатление, че като изгасва бавно светлината, примигват. Друго, да те подсетя, че диодите са с + и -. Ако не свети, ги завърташ обратно заради полюсите
Иначе относно автоматичнотo гаснене е точно както го е казал колегата Bobby.
Kрушките, които съм закупил са по 3лв бройката и повече от година нямам проблем с тях. Можеш да избираш цветове (светлина), като сини или студено-бяло но всеки си има вкус
това с премигването може ли да се лекува
И при мене е така !Last edited by E.Stoimenoff; d.m.y г., 21:32.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimi bs Покажи съобщениетова с премигването може ли да се лекува
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеЕ как точно ги забраваш тия неща, с отворена врата ли оставяш колата? Щото след около 5мин модула ги изключва ако е така, дори и този в багажника е така. Освен да го забравяш на принудителен режим, но дори и тогава би трябвало пак да се изключва от модула.
Можеш да пуснеш един + от тия дето са на предпазителите, мисля че резервните имаха + когато колата е на контакт.
Другото което мога да ти дам като идея, ако се сещаш имаш един кабел който е за касетофона и на него има + когато контактния ключ не е изваден (или поне повечето съвременни коли са така). Та този + го вързваш към принудителния режим на плафона и след изкарването на контактния ключ вече нямаш плафон. А на сутринта даваш контакт и плафона светва, казваш баси пак съм го забравил и доволно си палиш количката все едно нищо не е станало.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНякой да е слагал диодни крушки на плафона? Голям навик имам вечер да забравям плафона ръчно светнат и на сутринта да зареждам акумулатор. Трябва да намеря решение на проблема.
И друг въпрос. При 156 като се включи плафона ръчно изгасва ли след определено време или си остава да свети до де не свърши тока? Питам това понеже при мен съм преправял мултифънкшън модула да вдига стъклата при заключва и да не да е било нещо друго преди и сега да няма защита от забраванчовци като мен (въпреки че няма връзка с плафона) или просто си няма такава.
Ако някой е слагал диоди да посочи какви
Лоши навици,аз този номер го правя обаче с музикатаAlfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
При мен всичко спира след 20тина минути - плафони, музика и др.
Независимо как са включени - дали на ръчен или автоматичен режим.
Ако е на автоматичен режим - плафона гасне след около 30 сек ако не се лъжа.
Какъв е цокъла на задните лампи че и аз искам да ги сменя със светодиоди.
Примигването на светодиодите не може да се излекува - просто гасненето е плавно по напрежение и като им падне под работното такова - премигват и гаснат. МОже да се сложи кондензаторче - тогава просто ще гаснат - малко след като е спярно подаването на работно напрежение.
Гадното със светодиодите е че се губи плавното гаснене, което пък е най-красивото в тази посока.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от SPEEDY-SD Покажи съобщениеКолеги може ли да ми кажете как да махна стъклото,че се мъчих ама нещо въобще не успявам..на някакви щипки ли е? Мерси!
Кое стъкло бе колега?
Плафона ако имаш предвид - сваля се целия - хващаш го с двата пръста за края дето е откъм тебе и дърбаш надолу - излиза.
После за достъп до крушките се маха едно капаче на гърба му.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
..
Колеги малко е стара темата,но да я ползвам.Та значи на мен ми е на автоматичен режим и по принцип когато отворя вратата трябва да светват 2 -та задни и предния,но на мен светва само предния и 1 заден,другия трябва мнооого леко да го погалиш един вид и светва,не прави ли добър контакт нз.След като го докосна леко светва,затварям вратата гаснат и като я отворя пак същото нещо.Разбрах вече от темата как се откача,но какво да гледам вътре за да оправя проблема.За някой е малък ,но за мен е дразнеш светлината отзад да ми идва от едната страна само
Comment
-
И при мен беше така. Смених крушката, натегнах леко ламаринките, които я държат. И си правих експерименти докато свети постоянно и оттогава не е правила проблем. Другото е виж дали е в вкл. позиция.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment